2014-08-28

Syksyn väreissä tilausta...








Tilauksesta tein oransseja ruusuja asiakkaalle kotiin. Pituus näillä on n. 42 cm, ja itse kukkaosan halkaisija on n. 8-9 cm. Noin suurinpiirtein ainakin. Jokaisessa kukassa on muutama vihreä oksa. Hiukan sen mukaan, mikä näytti hyvältä. Näiden kukkien yksikköhinta on 13 euroa, ja siihen sitten postikulut päälle (määrästä riippumatta kukat matkustaa 7,60 € postin taksojen mukaan). Toki näitä tekemiäni kukkia saa noudella kotoani Paraisilta, jossa äherrän kukkien parissa =)

Syksyinen keli ja mieli, tältä päivältä on työt tehtynä, seuraavaksi siirryn keittiöön ja siellä puuhastelen myslipatukoita! Sain tähän ystävältäni innokkeen.. Tässä niihin hiukan ohjetta, itse löysin ohjeen jostain netistä, mutta olen sitä muokannut omanlaisekseni tässä pikkuhiljaa, mutta sellainen mukava välipalaherkku =)

Myslipatukat

0,75 dl  jtn pähkinää, (manteleita tms.)
0,5   dl  jtn pähkinää, (pekaanipähkinää tms.)
3,5   dl  kaurahiutaleita
1      dl  auringonkukan siemeniä
             (itse ostan sellaisen salaattisiemensekoituspussin, ja siitä yleensä laitan suurimmaksi osaksi.)
0,5   dl  kurpitsansiemeniä tms.
             (...ja kuten tuossa jo lukikin, niin sellainen siemenpussi kattaa minulla nämä molemmat kohdat)
100  g   voita,  kuulostaa paljolta, mutta suosittelen ekalla kertaa laittamaan, muuten seoksesta tulee liian
             kuivaa, ja näin ollen se ei pysy ns. muodossaan, jos joku keksii paremman tavan, niin vinkatkaa!
1,5  dl   fariinisokeria
3 rkl     hunajaa (itse laitan hiukan vähemmän, en halua siitä niin makeaa..)
2      tl  kanelia,  toimii - antaa makuun pientä vivahdetta, mutta olen myös laittanut chiliä -
            antaa hiukan potkua! Kokeile hillitysti =)
0,75 tl  kardemummaa (oli alkuperäisessä ohjeessa, mutta itse jätän sen aina kokonaan pois,
            ei ole mielestäni välttämätön.)
2      tl  vaniljauutetta, mutta itse laitan aina sen tilalla vaniljasokeria, kukin tekee oman maun mukaan.
1,5  dl  riisimuroja
0,5  dl  kookoshiutaleita, laitan aina jos kaapissa on.
0,5  dl  kuivattuja hedelmiä tms. (itse ostan niitä pussitettuina, sellaisia pieniksi silputtuja) mm.
            kuivatut goji -marjat on hyviä. niitä saa aika edullisesti sieltä punnitse ja säästä kaupasta,
            josta yleensä ostan muutkin pähkinät näihin patukoihin...

Sitten....

Leikkaa kaikki ihan pieneksi, on paljon mukavampi syödä myslipatukkaa kun joukossa ei ole suuria paloja,

pienet palaset myös pitää myslipatukan paremmin kasassa.

Pähkinät, siemenet, kaurahiutaleet uuniin leivinpaperin päälle 160 asteeseen 10 minuutiksi paahtumaan.

Kattilassa sulatetaan voi, joukkoon lisätään fariini, hunaja ja mausteet. Älä anna kiehua, kuumenna vain.

Ota pelti pois uunista ja kaada paahtuneet yhteen astiaan ja niiden päälle sitten tämä sulatettu voi

mausteineen. Käännä uuni 150 asteeseen.

Sen jälkeen lisäät joukkoon loput aineet; riisimurot, kuivatut hedelmät jne...

Sekoita hyvin, jonka jälkeen levität lastalla tämän mössön siihen samalle uunipellille paperin päälle, muotoile

se sellaiseksi n. sentin paksuiseksi levyksi. Ja laita takaisin uuniin, jossa annat sen olla 20 minuuttia.

Kun aika on kypsä, ota pelti pois uunista, ja jos levy on levinnyt, voit vielä muotoilla sitä sen lastan kanssa.

Sitten annat sen jäähtyä rauhassa. Kun levy on jäähtynyt kokonaan, sitä pystyy leikkaamaan terävällä

veitsellä sen kokoisiksi paloiksi kuin haluat. Itse saan siitä levystä vaihtelemalla patukoiden kokoa n. 10-15

kpl. Pakkaa vaikka pussiin ja ota evääksi. Menee kivasti myös kaffen kanssa.


Psssst....

Jos haluat hiukan herrrrkutella, niin lisää joukkoon suklaahippuja, itse olen käyttänyt niin tummaa, kuin valkoistakin suklaata. Oman maun ja mieltymyksen mukaan voit lisätä suklaan siinä vaiheessa, kun lisäät pähkinöiden sekaan sen sulanneet voin niiden mausteiden kanssa.

Herkullisia hetkiä syksyyn. Nyt myslipatukoiden tekoon =)
Kysele jos sulla tulee kysyttävää.


Sanna
Ruusutarha käsintehdyt kukat











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti