2015-01-06

ON SE VAAN KUULKAAT HASSUA....

Kun vuosi vaihtuu, alkaa jo väkisinkin suunnittelemaa pihanlaittoa =D Me muutimme viime vuonna kesän lopussa tällaiseen 69 valmistuneeseen tiilitaloon, joka on Paraisilla, kirjalassa. Entinen omistaja oli päästänyt pihan viidakoksi, ja näin ollen meillä meni koko syyskausi siihen että koitimme saada viidakkoa hiukan alas, sekä tietysti rakensimme takapihan suuruudelta koirille ison aitauksen jossa temmeltää.. verkkoa meni noin 130 metriä =) Jos nyt ihan muistan oikein... Paljon sitä meni, takapihalle mahtuu jopa yksi pieni lampi jossa asuu rupikonnia. Monen monta. Toki se toi myös mukanaan omat haasteensa, varsinkin siinä alkuvaiheessa, eli pihaan eksyi myös kyy. Sekä tarhakäärme, josta tosiaan ei hallaa ole, ja jatkossa saa luikertaa ihan vapaasti. Mutta koska taloudessamme on pienenpieni Pimu-koira, koitamme hiukan tarkkailla pihaa, ettei käy huonosti.

Syksyllä oli tietysti ikiihanat alet puutarhamyymälöissä, niin satsasimme köynnöksiin, joita laitettiin hiukan joka puolelle aidan viereen. Meillä on unelma, että joskus aita olisi köynnöksiä täynnä. Mutta sitä saadaan odottaa =D Ja isotuomipihlajaa ostettiin mm. etupihalle aidan rooliin. Himpulat! on kyllä jännä odottaa mitä kevät tuo tullessaan, ja kuinka moni ostamistamme taimista starttaa kasvuun jo ekana vuonna.. Sormet syyhyä jo pihanlaittoon... vaikka onhan se ihan fakta että saan kyllä muutaman kuukauden odottaa ennenkuin mitään tapahtuu. Mutta ajattelin taas laittaa tomaattia, joten hiukan aikaisemmin saan taimia alkaa laittamaan. Ihanaa! Ihanat esikasvatukset.

Pihaltamme muuten löytyi entuudestaan Kirsikkaa, luumupuu, marjapensaita, sekä yksi kitukasvuinen omenapuu, johon tein linnuille ns. seisovanpöydän, eli kaikenlaista herkkua siihen ripustin, sitä on niin kiva katsella, kun ne niissä roikkuu ja pupertaa. Pihalta löytyy ainakin pionia, sekä liljaa, mutta ajattelin sitten ensi keväänä hiukan siirrellä niitä, jotta saan jotain rytmiä pihaan, nyt ne on jotenkin niin sekaisin jokapuolella.. Me molemmat ollaan japanilaisen puutarhan ystäviä, joten joskus jotain sen tyyppistä olisi kiva nähdä ympärillään, mutta se on kyllä sellainen monen vuoden juttu. Hiukan kerrallaan =)

Mutta...

No nyt ollaan vielä talvessa, ja tilauksiakin on työn alla. Nyt siis vain työstän omia kukkia, tilauksia on kyllä tullut tosi mukavasti, eli jos sinä olet halukas saamaan kukkia, niin kannattaa ajoissa laittaa postia, niin keretään suunnittelemaan ja sopimaan yksityiskohdista, että saadaan tilaus kalenteriin,, viime vuonna oli jono jo aika mahdoton huhtikuussa, viimeiset kukat tosiaan tein marraskuussa, jonka jälkeen pääsin lomalle.

Nyt tämä höpisiä jatkaa töitä, joten oikein mukavaa loppiaista kaikille!

Terkuin: Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti