2015-12-11

Kohta jää taakse vuosi 2015...

Niin se aika vaan rientää, kohta ollaan taas joulussa, ja sitten tulee se vuodenvaihde ja päästään suunnittelemaan vuotta 2016. Minulla alkaa olemaan ne viimeiset tilaukset tässä käsillä eli yhtä kimppua vaille olen kukat tehnyt tältä vuodelta, muutama keittiöpyyhe ompelun alla ja sitten se on siinä. Joulun ajan olen taas tapani mukaan oikeiden kukkien parissa, ja uudenvuoden aattosen vietän rauhoittumalla kotona.

                                             Tässä tämän vuoden viimeinen häätilaus:




Tosiaan vuoden viimeinen kimppu valmistuu asiakkaalle kotioloihin. 
Siitä laitan vielä kuvaa, kunhan saan sen siihen kuntoon. 

Muutama sananen seuraavan vuoden tilauksista, eli tammikuu on täynnä, sinne ei enää mahdu ainoata tilausta, siellä on itseasiassa yksi liikaa, mutta se on sen verta pieni, että saan sen sovellettua joukkoon. Helmikuun olen poikkeuksellisesti poissa kuvioista (sairaslomalla), eli kaikki tilaukset mitä ikinä haluaakin maaliskuuksi, on tehtävä hyvissä ajoin, eli maaliskuun alkuun voi olla hankala saada, mutta ainakin maaliskuun puoleen väliin onnistuu. 
Mikäli siis nyt ei tule mitään aikataulu muutoksia. 

Ihanteellista on aina se, että tilaukset kaikesta huolimatta tehdään aina ajoissa, mielellään kuukausi tai kaksi etukäteen, kukkien säilyvyyteen ei vaikuta se, tilataanko ne vuotta aikaisemmin, tai sitten 6 kk: tta. Ne kyllä säilyy. Ja samalla kun tehdään ne tilaukset ajoissa, niin annatte samalla minulle enemmän työaikaa, mikä on hieno asia! Kukapa kiireessä haluaa mitään tehdä. Päätöksiä lopputuloksesta ei tarvitse sillä sekunnilla tehdä, sillä aloitan perusteellisen tiedustelun vasta kun aloitan sinun tilauksen parissa. Eli jonon mukaan liikutaan eteenpäin. Ja jotta sinne jonoon pääsee, on hoidettava se varausmaksu, varausmaksu ei tee tilaustasi kalliimmaksi, ja se lopulta vähennetään siitä, mutta se on minulle sellainen varmistus siitä tilauksesta. Mikäli peruutat tilauksen, niin tässä tapauksessa varausmaksu jää minulle.

Mutta näillä mennään nyt, tosiaan kuvissa on ella - hääkimppu, ella - heittokimppu, miehelle ruusuviehe, sekä naiselle hiuksiin yksi ruusu. Kimpun halkaisija on 25 cm, ja se on melkein se maksimi tuolle mallille, eli on suhteellisen iso. Aina kannattaa tietysti hiukan pohtia sitä kokoa oman kokonsa mukaan, pienelle tytölle - pienempi kimppu ja sommalle isompi. 

Oikein hyvää viikonloppua kaikille! 
- Sanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti