2016-03-18

Tilauksesta kukkia kylpyhuoneeseen ja testituloksia...

Aina välillä häätilausten ohella teen kukkia ihan tavallisiin koteihin, se on sellaista mukavaa vaihtelua, kaiken muun ohella. Kimppuja tulee tehtyä niin paljon että on ihana välillä pulahtaa uusiin kukkiin ja ajatuksiin. Tällä kertaa asiakkaani tilasi kylpyhuoneeseensa spa - kukkia. Hän lähetti minulle kuvan kukasta minkälaisia haluaa. Eli kuvan perusteella lähdin kukkaa suunnittelemaan. Ihan samanlaista on hyvin vaikea saada. Ja aina kun maalaan kukat käsin, niin niissä tietysti näkyy se oma kädenjälki. Lisäksi hän toivoi samaan tilaukseen kaksi orkideaoksaa, jotka hän sitten itse asettelee omaan astiaan spa - kukkien kera.



Mallikukka (spa)


Jokainen varmaan miettii, että miten ihmeessä paperikukka säilyy suihkutilassa ? 

Pitkään pohdin miten saan kukat kestämään. Tietysti kukat eivät ole vesipisteen lähellä, joten kokonaista kastumisvaaraa ei ole. Mutta tietysti ne saavat kosteutta säännöllisin väliajoin. Jolloin paperi normaalisti kärsii, se alkaa kupruilemaan, ja pikkuhiljaa haurastuu. Koitin keksiä tähän jonkinlaista pintaa, millä saan kukan kestämään normaalia enemmän kosteutta. Aine kyllä jonka levitin kukan lehdille, oli erittäin tehokas ja teki kukkaan kalvon. Itse testasin paperin kuivuttua niin että laitoin kukan valuvan hanan alle, ja katsoin miten se reagoi. Tottakai se meni märäksi, mutta ei revennyt.

Seuraavana aamuna taas innokkaana katsomaan miten kukka voi, se ei ollut kastumisesta moksiskaan, ei ollut kupruja, eikä muodon muuttumista. Pinta oli edelleen samanlainen kuin se oli ensimmäisen kuivumisen jälkeen. Olin siis ratkaisut sen kosteusongelman. 
No, pieni mutta tässä on myös. Kukka kovettuu aineen myötä niin, että se ei ole enää pehmeä. Joten ihan jokaiseen käyttökukkaan en laittaisi tätä pinnoitetta, mutta näin koristekukkana se toimii. 


Tällaisia niistä sitten tuli, 
teemavärit näkyy kuvissa: 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti